RISKETTAN

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum - 17/10/2017
18:00 - 21:30

Plats
Riddarplatsens Trafikskola

RISKETTAN

Riskutbildning del ett även kallad ”Riskettan” är en obligatorisk utbildning som du måste göra innan du tänker avlägga något prov på trafikverket. Kursen har funnits sedan 1 april 2009 och är en del i Nollvisionens mål att arbeta mot en trafikmiljö utan skador- och dödsolyckor.
Kursen genomförs på trafikskolan av en trafiklärare med behörighet för undervisningen. Efter avslutad kurs rapporterar vi din närvaro och ditt godkännande till transportstyrelsen senast dagen efter. Om du har kunskapsprovet dagen efter kursen är det väldigt viktigt att du meddelar läraren detta då detta måste rapporteras in samma dag. Godkänd kurs är giltig i 5 år.
Kursen handlar om nollvisionen och olycksstatistik, riskbeteenden i trafiken, mobilanvändning, uttröttning, alkohol och droger. I kursen kommer du få diskutera med andra i gruppen hur olika beteenden påverkar våra beslut som förare. Du kommer även få diskutera vilka konsekvenser olika beslut kan ha samt hur du som individ kan påverka konsekvenserna genom att göra aktiva val. Kursen är utformad så att alla deltagarna ska känna sig bekväma.
Enligt lag ska kursen vara 180 minuter. Då vi alla måste få lite ny energi för att orka i 180 minuter så tillkommer det raster där vi bjuder på fika. Avsätt 240 minuter (4 timmar) i din planering för att slippa känna dig stressad men räkna med att kursen är klar efter 210 minuter (3 ½ timme).

Boka din plats

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Personnummer för person 1

Personnummer för person 2

Personnummer för person 3

Personnummer för person 4

Ditt meddelande, Vilket kursdatum?